Lehdistötiedote

Suomalaisten lääkärien Pelastetaan Lapset -kampanja ei ole ainoa lasten koronarokotuksiin kriittisesti suhtautuva liike. Myös Tanskassa, USA:ssa,  Iso-Britanniassa, USA:ssa, Israelissa ja Japanissa lääkärit ovat tulleet julki rokotuksia vastaan. Kokeellinen geeniteknologinen injektio koetaan liian suureksi riskiksi mahdollisiin hyötyihin verrattuna. 

Suomalaisten lääkärien ryhmä julkaisi viikko sitten Pelastetaan Lapset -kampanjan. Kampanjan tarkoitus on suojella lapsia ja nuoria kokeellisilta geeniteknologisilta koronarokotteilta. Vetoomuksen on allekirjoittanut jo lähes 30 suomalaislääkäriä ja lukemattomat muut terveydenhuollon ammattilaiset. Lisäksi koko kansalle avoimessa adressissa tukensa kampanjalle on antanut jo yli 3000 suomalaista. 

Pelastetaan Lapset -kampanja yllätti monet, sillä tähän mennessä on ajateltu lääkärien olevan varauksetta lasten ja nuorten koronarokotusten puolella. Rokotteissa käytössä oleva uudenlainen geeniteknologia on kuitenkin herättänyt huolta; rokotteiden pitkäaikaisseurauksia ei pysty kukaan ennustamaan. Monessa maassa lääkärit ovatkin tulleet julki rokotteiden potentiaalisista haitoista suhteessa vähäisiin hyötyihin. 

Terveiden lasten rokottaminen tarpeetonta

Tanskassa hyvinkin arvostetut lääkärit ovat kritisoineet suunnitelmia lasten ja nuorten rokottamisesta. Tanskan lastenlääkäriyhdistyksen ylilääkäri ja lastenlääkäreiden puheenjohtaja Klaus Birkelund Johansenin mukaan lapsilla on hyvin pieni riski sairastua vakavasti Covid-19:ään, eikä Tanskassa (kuten Suomessakaan) ole ollut kuolemantapauksia lasten keskuudessa. Myös rokotteita ja immunologiaa tutkiva Roskilden yliopiston professori Karen Angeliki Krogfelt on samoilla linjoilla: ”Terveiden lasten rokottaminen on tarpeetonta. Jos olet terve, immuunijärjestelmä on aktivoitava ilman keinotekoisia toimenpiteitä rokotteen muodossa.”

Haittavaikutuksia ei voi poissulkea

Suomalaista Moniammatillista Koronakriisin Ratkaisuryhmää MKR:ää vastaava Iso-Britannian asiantuntijaryhmä HART on myös avannut vetoomuksen lasten ja nuorten koronarokotusten estämiseksi. HART koostuu lukuisista lääkäreistä, tutkijoista ja akateemisista osaajista, jotka tuovat esiin tieteellisiä näkemyksiä koronakriisiin liittyen. HARTin mukaan lapset eivät tarvitse koronarokotuksia itsensä tai muiden suojelemiseksi. He muistuttavat noudattavansa lääkäreiden vannomaa Hippokrateen Valaa, joka alkaa sanoin: ”Ensin, älä tee harmia”.

Lääketieteen Vastuullisuusperiaatetta korostaa myös 93 israelilaisen lääkärin avoin kirje, kuten monia muitakin samoja perusteita, joita suomalaislääkärien Pelastetaan Lapset -kampanja on tuonut esiin. Israelilaislääkärit tuomitsevat hätäilyn uudenlaisilla geeniteknologisilla rokotteilla: ”Emme voi poissulkea pitkäaikaisia haittavaikutuksia kasvuun, lisääntymiseen ja hedelmällisyyteen, vaikkei niitä nyt olisi tullut vielä esiin.”

ADE-ilmiö huolettaa

Ruotsissa suojaikäraja koronarokotuksille on asetettu 16 vuoteen, Norjassa taas 18 vuoteen. Poikkeuksia tehdään vain riskiryhmäläisten kanssa. Japanilaiset ovat olleet koronarokotuksiin skeptisiä laajemminkin. Huolta herättää esimerkiksi ADE-ilmiö (Autoimmune Dependent Enhancement) eli autoimmuunireaktio, joka tappoi lapsia denguekuumerokotteen aiheuttamana. USA:ssa America’s Frontline Doctors -järjestö vaatii välitöntä alle 16 vuotiaiden koronarokotusten lopettamista: ”Olemme shokissa jo pelkästä keskustelusta, että amerikkalaisia käytettäisiin koe-eläiminä (kokeellisiin geeniteknologiainjektioihin) henkiinjäämisprosentin virukseen ollessa globaalisti 99.8% ja alle 70-vuotiailla 99.97%.”

Kritiikkiä toimintatavoille

Kansallisten lääkäriryhmien lisäksi kansainväliset lääkärijärjestöt ovat heränneet asiaan. Royal College of Paediatrics and Child Health vetoaa lastenlääkäreihin ympäri maailmaa: ”Ketään alle 16-vuotiasta ei tule rokottaa, jos tämä ei ole äärimmäisessä riskiryhmässä”. Kritiikkiä ovat saaneet koronarokotusten lisäksi niihin liittyvät toimintatavat. Esimerkiksi World Doctors Alliance on tuonut esiin selkeitä eturistiriitoja koronarokotteita edistävien tahojen ja lääketeollisuuden välillä: ”On selvää, että rokotevalmistajien avokätiset lahjoitukset ja vahva lobbaus vaikuttaa WHO:n, kansallisten terveydenhuollon organisaatioiden ja eri maiden hallitusten toimintaan.” 

Huoli lapsista herättänee lääkäreitä ja tutkijoita tulemaan julki todennäköisesti monessa muussakin maassa rokotusten lähestyessä. Pelastetaan Lapset -kampanja jatkaa näiden julkitulojen sekä aiheeseen liittyvien uusimpien tutkimustulosten raportoimista. 

Lisää tietoa: www.pelastetaanlapset.fi sekä sosiaalisen median kanavilla. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

info@pelastetaansuomenlapset.fi 

Yhteistyöterveisin

Pelastetaan Lapset -tiimi

LÄHDEVIITTEITÄ ARTIKKELIIN:

Lääkärit vetoavat: ei koronarokotteita lapsille – AM (avoin.media)

https://indblik.dk/danske-laeger-advarer-risikabelt-og-unoedvendigt-at-vaccinere-raske-boern/

https://www.hartgroup.org/open-letter-child-vaccination/

www.mkrsuomi.fi 

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/304124

https://www.thelocal.se/20210622/sweden-recommends-covid-19-vaccination-for-over-16s/

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/11/25/national/science-health/japan-experts-coronavirus-vaccines-safety/

https://sharylattkisson.com/2021/06/read-pro-vaccine-doctors-file-suit-to-stop-emergency-use-of-covid-19-vaccine-in-kids/

https://worlddoctorsalliance.com/

https://www.rcpch.ac.uk/news-events/news/message-paediatricians-children-young-people-covid-19-vaccination-programme

Jaa eteenpäin:

Samankaltaiset artikkelit