Maaseudun Tulevaisuus  lehdelle ei kelvannut kahden erikoislääkärin mielipide – ilmeisesti  mielipide on “väärä”.
Mielipidekirjoituksen teksti:

“Onko lintuinfluenssalla sittenkin siivet?

Vuonna 2018 tehtiin hankintasopimus ja tänä vuonna ostettiin Suomeen Seqirus  zoonotic influenssa rokotteen. Saamastamme THL:n sopimusteksteistä on poistettu hankintasumma. Rokotetta oli tarkoitus käyttää riskiryhmillä, joihin kuuluu mm.  siipikarjan kasvattajat ja muut henkilöt, jotka työskentelevät lintujen kanssa. Tätä immunisaatiokampanjaa varten olikin laadittu perustelut. Mutta onneksi kampanja jäi laihaksi koska hankitut injektiot vanhenivat käsiin.

Seqirus-rokotteelle on myönnetty Euroopan lääkevirastossa myyntilupa varsin mutkikkaan polun kautta. Kyseessä on vanha vv. 2007-8 Alfunov -nimellä ollut rokote, jonka myyntilupahakemuksen Novartis oli perunut kesken arviointiprosessin kliinisiin tutkimuksiin liittyneiden epäselvyyksien vuoksi. Kyseisen rokotteen oli epäilty aiheuttaneen vakavia, jopa kuolemaan johtaneita haittoja. Myöhemmin tälle samalle tuotteelle on myönnetty myyntilupa mutta uudella nimellä ilman kuitenkaan uusia teho- tai turvallisuustutkimuksia.

Rokotetta on testattu freteillä minkä vakuutti THL:a, että rokote oli ”riittävät turvallinen”. On varsin merkillistä, että kyseinen rokote oli tarkoitettu suojaaman H5N8 alatyyppia vastaan mikä ei edes kiertänyt maailmalla. Mainittakoon, että hyvää hygieniaa omaavissa maissa lintuinfluenssavirus on aiheuttanut varsin lieviä oireitä, eikä johtanut kuolemaan. Nämä tapaukset voi helposti hoitaa lääkkeillä, joiden turvallisuusprofiili tiedetään.

Nyt virusuhka ikään kuin häipynyt ja rokottamisesta ei enää puhuta. Iloksemme Ruokavirastossa todetaankin, että lokit ovat yhtäkkiä kehittäneet immuniteettiä virukselle. Lieneekö lokkien immuniteettiä tutkittu laboratoriossa?

Meissä herää kysymyksiä: miksi Suomea on valittu testaustantereeksi terveysriskiä omaavalle tuotteelle ja miksi vakavista riskeistä ei ole tiedotettu riittävästi? Myös olisi tärkeä saada tietää, miksi kovassa rahapulassa hankitaan täysin kelvoton tuote. Milla perusteella hankinta- ja käyttöpäätöksiä on tehty? Toivomme kutenkin, että lintuinfluenssa on toki lentänyt pois parantaen maaseutumme tulevaisuutta.

Lähde:

Lintuinfluenssa on jäänyt tänä vuonna tulematta, ja syynä voi olla lokkien kehittämä vastustuskyky – Uutiset – Maaseudun Tulevaisuus https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/74-20109473

Jaa eteenpäin:

Samankaltaiset artikkelit